1.3 Tinc una lesió! Faig un tractament calent?

Els nostres dos anteriors posts van ser sobre com curar una lesió i sobre el tractament fred. Avui t’expliquem el calent.

En general, aplicarem calor en dolors musculars o articulacions en els quals no hi hagi inflamació, inflor de la zona. Per exemple, en una contractura muscular, per alleujar un dolor articular (cervical, lumbar, artrosis de genoll…).

En alguns casos poden haver-hi dubtes sobre el perquè, per exemple, el fred actua com a relaxant muscular a curt termini, però a mitjà i llarg termini és millor la calor. En una “estirada” muscular fent esport, és millor aplicar fred al moment però, passades les hores, la calor tindrà un efecte sedant, relaxant més durador, a més que la sensació de calor és molt més agradable. Així mateix, en una contractura muscular el fred pot alleujar, però la calor produirà una sensació més confortable i duradora.

I com s’aplica? Entre 10 i 30 minuts de forma discontínua, cada 2 hores i sempre protegint la pell per no cremar-te. No és recomanable utilitzar aquest mètode si la zona lesionada està inflamada, si hi ha hemorràgia, si hi ha risc d’infecció o si en aquesta mateixa zona, recentment, has tingut altres traumatismes amb inflamació.

Recorda, si la lesió ha passat fa menys de 72 hores és millor aplicar fred i si ha passat més temps i no hi ha inflamació llavors és millor realitzar un tractament calent.

Esperem que aquest 3 post t’ajudin amb la recuperació de les teves lesions de pàdel i d’altres activitats esportives.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*